donderdag 18 juli 2013

Zomergoed

Als je mijn blog bekijkt lijkt het alsof er hier niet veel meer genaaid wordt ...

Mijn lieve Fien is nogal een actief, ondernemend dametje dat overdag heel wat minder slaapt dan haar zusjes indertijd. Laten we zeggen dat ze me goed bezig houdt! Begrijp me niet verkeerd, ik geniet van de vele kwali-tijd die ik met haar kan doorbrengen.

Maar dutjes probeer ik dus zo efficiënt mogelijk te gebruiken, liefst om te naaien natuurlijk ... (ja ik weet dat dat ook het ideale moment is om te poetsen, ed ...)

En daardoor heb ik het gevoel dat ik bijna nooit meer kan naaien- als in : een aantal uren uittrekken voor jezelf en doorwerken aan een kledingstuk. Maar eigenlijk ben ik dus wel voortdurend aan het naaien: in mijn hoofd en in stukskes, als Fien slaapt en het huishouden niet in zo'n erge staat is dat ik er schuldgevoelens van krijg als ik begin te naaien.

Als ik er nu op terugkijk ben ik er de laatste maanden toch in geslaagd om heel wat bij mekaar te naaien en dat wil ik hier nu even op een rijtje zetten.



Note to myself: als ik nog eens het gevoel heb dat ik niet aan naaien toekom ga ik hier komen kijken en vaststellen dat het allemaal nog wel goed meevalt!


vrijdag 5 juli 2013

De inspiratie

De inspiratie voor onze boekjes haalden we uit het boekje dat oma voor Fien haar eerste verjaardag gemaakt heeft:


Sommige mensen reageren dat ze er ooit eens aan willen beginnen als ze er veel tijd voor hebben. Ik had op voorhand ook wat schrik dat er heel veel tijd in zou kruipen. Maar die gekke vriendin die me al meer zotte dingen heeft doen maken haalde me over de streep. En uiteindelijk viel het qua tijd super mee! Uiteindelijk maak je je boekje zo eenvoudig als je wil; een leuk stofje appliceren geeft ook al een mooi resultaat. Ik waarschuw je wel : eens je eraan bezig bent en de ideetjes bovenkomen ga je frulletjes en ritselfritsel willen toevoegen :-)


donderdag 4 juli 2013

Teamwork

Enkele weken geleden maakte ik samen met Tinne twee boekjes als geboortecadeau voor twee "stikselbaby's".

Het moet gezegd, de inspiratie voor deze boekjes kwam van mijn moeder. Zij maakte voor Fientjes eerste verjaardag een boekje waar ze helemaal gek van is. Als ze er niet in aan het kijken is, loopt ze er wel mee rond en dan lijkt het net een kleine handtas.

En zo brachten oma en Fien eigenlijk ook ons op het idee om de handen in mekaar te slaan en een gezamelijk cadeau te maken.

Op een eerste avond zochten we stofjes bij elkaar en dachten we na over wat er in het boekje zou komen. Die ideeën lieten we een paar dagen sudderen ... Om dan weer samen aan de slag te gaan met de assemblage van de boekjes. Eerst alles knippen en klaarleggen, om dan onder de naaimachine te verdwijnen. En zo kregen we twee mooie boekjes! Kijk maar zelf :

We maakten een gepersonaliseerde voorkaft. De namen werden geflockt, maar veiligheidshalve werd de flockfolie ook nog eens vastgenaaid. Kleine vingertjes kunnen immers heel wat losprutsen ... We hebben de voorkaft ook gevuld met bubbeltjesplastic. Als handvat een koordje met kralen; dat is hier bij Fien haar boekje een groot succes!

We naaiden knoopjes vast, flockten een vosje en ik kon eindelijk nog eens mijn collectie sierlintjes aanspreken. Ik heb een zwak voor die lintjes, maar eens ik ze dan gekocht heb gebruik ik ze veel te weinig! De knopen zijn vastgenaaid met extra sterk garen.

Deze bloem wilde ik eerst gewoon appliceren, maar toen kwamen we op het idee om er ook nog tule achter te naaien. De vliesofix die ik al op de bloem gestreken had om te appliceren bleek een leuk ritseleffect te geven nu ik hem niet kon vaststrijken. Mooi meegenomen!


Een "foute" eekhoorn met een lekker zacht giraffenvelletje. In het andere boekje staat een foute olifant in een zacht zebravelletje. Je moest eens weten hoe hard we hier zelf om gelachen hebben toen we dat bedachten ...



Soms is een stofje leuk genoeg op zich om op te naaien. Mijn collectie lintjes kwam ook hier weer van pas. Als tussenlaagje voor deze laatste pagina gebruikten we plastic verpakking van ontbijtgranen en van koffiepads.

Eindconclusie van deze samenwerking: we hebben ons goed geamuseerd en zijn zelf tevreden van het mooie eindresultaat. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!